روش درست کردن سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانی ها می باشد و مانند ته چین مرغ و رشته پلو جزء غذاهای مناسبتی می باشد که در طول تاریخ از آن استفاده می کردند و این روزها نیز بیشتر در شب عید نوروز از آن استفاده می کنند. از این رو ما قصد داریم در ادامه این مطلب، شما را با نحوه تهیه سبزی پلو با ماهی آشنا سازیم. همراه ما باشید.
مواد لازم سبزی پلو با ماهی :
مواد غذایی | مقدار |
برنج | 1 کیلو |
سبزیِ پلو | 500 گرم |
نمک | به میزان لازم |
زعفران حل شده | 2قاشق غذاخوری |
کره یا روغن | 200 گرم |
سبزی های استفاده شده در سبزی پلو با ماهی شامل :
- شوید تازه
- جعفری
- گشنیز
- مقداری تره
- مقداری ساقه سیر
- مقداری شنبلیله
نوع این سبزی ها بسته به ذائقه شما می تواند تغییر کند و این نکته را باید یادآور شد که سبزی اصلی سبزی پلو، شوید است و بقیه سبزی ها برای طعم دهی بهتر مورد استفاده قرار می گیرند.
طرز تهیه سبزی پلو:
ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس دهید،بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.
ماهی را هم پاک کنید و بشویید . بعد آن را خشک کنید . به ماهی خشک شده مقداری زعفران ، نمک ، فلفل و آب لیمو بزنید و بگذارید تا ماهی دو سه ساعتی در این مواد بماند و مزه دار شود.
سبزی ها را هم پاک کنید و خوب بشویید .بعد از اینکه آب اضافی سبزی ها گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید.
ته قابلمه ای که میخواهید برنج را در آن دم کنید ، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی خرد شده بریزید.
دوباره روی سبزیها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزی ها ادامه دهید.
سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.
ماهی مزه دار شده را هم در فر یا مقداری روغن سرخ کنید و به همراه سبزی پلو در دیس مورد نظر سرو کنید.
سرخ کردن ماهی در فر :
- ابتدا روی سینی فر فویل می کشیم.
- ماهی های آماده شده از قبل را روی سینی می چینیم.
- در دمای 190 درجه در مدت 20 دقیقه ماهی ها در درون فر می پزند.
همچنین بخوانید:
- طرز تهیه کامل ته چین مرغ خوشمزه و پرطرفدار
- تکنیک های درست کردن “سوشی سبزیجات”
- 5 پیشنهاد هیجان انگیز برای تعطیلات آخر هفته
سرخ کردن ماهی در تابه :
- ایتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه می ریزیم و شعله را روشن می کنیم تا روغن کاملا داغ شود.
- سپس ماهی ها را به آرامی درون تابه قرار می دهیم.
- اجازه می دهیم تا یک طرف ماهی ها سرخ شود و بعد ماهی را برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
نکته های درست کردن سبزی پلو با ماهی برای شب عید
- در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
- سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش از حد ریز شود.
- وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمت های مختلف برنج بگذارید تا براثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
- ماهی را میتوانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید
منبع : رزبلاگ
سلام مرسی الان میرم یدونه تستی درست کنم تا شب عید :دی